Gabriel Tamaș a ieșit ieri în fața ziariștilor parcă supărat pe viață și cu o atitudine cel puțin bizară.
Jucătorul de la WBA a urmat exemplul căpitanului tricolorilor, care tocmai își anunțase și el intrarea în silenzio stampa pentru un an întreg, și a declarat că nu va mai vorbi deloc cu presa. „O fac acum, pentru că sunt nevoit, fiind la echipa națională, dar apoi, gata, ce am de spus o să spun pe teren. Așa cum și voi m-ați criticat pentru ce e în afara terenului, de multe ori nedrept și exagerat, așa voi face și eu, voi vorbi doar pe teren”, și-a precizat Tamaș poziția, sub ochii mirați ai ofițerului de presă al FRF.
Gabi Tamaș a făcut apoi o referire importantă legată de viitorul său în fotbalul românesc. „Cât eram în țară, era mereu presiune pe mine. Acum nu mai simt deloc nicio presiune, mi-e foarte bine. Campionatul românesc este un subiect închis pentru mine, nici nu mă mai gândesc să revin să mai joc vreodată”, a spus Tamaș. Întrebat dacă nici chiar la Dinamo, Tamaș a șocat cu un răspuns probabil în glumă: „Poate la Steaua doar…”. „Ziariștii n-au dreptul să critice”
Înainte să se refere și la jocul cu Ucraina, Tamaș a mai punctat o dată în disputa sa cu presa, de data aceasta chiar deplasat. „Oamenii de fotbal au tot dreptul să ne critice. Dar voi, ziariștii, nu aveți deloc acest drept! Mai ales cei care nici n-au pus vreodată piciorul pe minge!”, și-a încheiat Tamaș tirada.
„Am jucat cu ghetele lui Bilașco”
Despre golul marcat la Lvov, Gabi Tamaș spune că nu s-a putut bucura de el. „Am pierdut și nu pot spune că a fost cel mai frumos gol. Poate am avut și noroc. Sau poate pentru că am jucat cu ghetele lui Bilașco”, a spus Tamaș, destinzând puțin atmosfera. „Este și o minge de tip nou, are un efect aparte, cred că pentru portari și fundași e mai dificilă acomodarea cu ea”, a încheiat Tamaș.
„Ne-am mai uitat la televizor la campionatele mondiale, doar nu este prima dată, suntem obișnuiți” – Gabi Tamaș, fundaș România
Maftei: „Lui Dinu nu-i place fața mea”
Vasile Maftei a comentat ieri și referirea lui Cornel Dinu la adresa sa și la jocul de table.
„Nu e prima oară când mă atacă Cornel Dinu. Nu știu ce are cu mine, poate nu-i place fața mea. Știu table, dar nu-mi place să joc. Mai mult, nu vreau să-i răspund”, a spus Maftei. El a adăugat că este supărat că s-a pierdut meciul de la Lvov. „Răzvan ne va spune unde am greșit și ne va ajuta să nu mai repetăm acele greșeli”, a conchis Maftei.
„Am făcut un meci destul de bun. Rezultatul este injust. Meritam cel puțin un egal” – Daniel Niculae, atacant.
Două faze sugestive din jocul cu Ucraina.
1. Golul superb marcat de Tamaș de la 40 de metri (el a jucat cu ghete de împrumut luate de la Bilașco).
2. Faza din minutul 77, când Maftei și Tamaș s-au invitat reciproc să-l atace pe Konoplianka, ucraineanul înscriind fără să fie jenat.
Au ajuns în paradis
După o oră și jumătate de zbor, tricolorii au ajuns de la Lvov la Klagenfurt, unde au fost întâmpinați de o vreme închisă și relativ rece, 18 grade Celsius. După un drum de o jumătate de oră cu autocarul, românii au ajuns la hotelul Karnerhof, situat pe malul lacului Faaker, unde priveliștea este de vis.
Chivu nu a mai plecat
Deși era vorba să joace doar cu Ucraina, urmând să fie menajat cu Macedonia și Honduras, Cristi Chivu (foto) a rămas alături de națională. El a luat parte aseară la primul antrenament al naționalei de la Faakersee. Titularii au jucat tenis cu piciorul, iar rezervele au făcut scheme pe un teren situat între munți.
Tineretul, înfrângere la Minsk
Naționala Under 21 (antrenor, Emil Săndoi) a pierdut amicalul de la Minsk, cu Belarus. Românii au jucat în superioritate încă din minutul 22, dar nu au reușit să înscrie. Mai mult, au primit un gol de la 25 de metri, în minutul 87, marcat de Stanislav Dragun.
„Salvați Farul!”
Pe stadion au luat loc aproximativ 20.000 de fani, printre care s-au numărat și zece români. Culmea, în sectorul arondat lor, suporterii naționalei tricolore au fost păziți de 20 de jandarmi. Ei au afișat un banner pe care scria: „Salvați Farul!”. Ucrainenii au creat un spectacol frumos, strigând în valuri „Slavă Ucrainei!”.
La joc cu Nicolae Guță Dacă, înainte de a se intona imnurile celor două țări, Ucraina a fost reprezentată de o melodie tradițională, România s-a făcut auzită pe un cântec de Nicolae Guță. Exact când Chivu și compania se antrenau s-a auzit: „Ce mult te-am iubit și tu m-ai părăsit”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER